Webmaster  Forumu  

Geri git   Webmaster Forumu > Google, Bing, Yahoo, Yandex ve Diğerleri > Google Adsense

Google Adsense Google Adsense bilgi paylaşım platformu

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 05-30-2008, 11:05 PM   #1
aLKoLiK
Administrator
 
aLKoLiK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 759
Tecrübe Puanı: 10
aLKoLiK isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Adsense Gizlilik politikası degişiyor

Google ingilizce resmi blogunda reklam sözleşmesini güncellediğini (Türkçe offical blogundada dahil olmak üzere) Gizlilik politikasında degişikliğe gidilecegini duyurdu.

Bunun anlamı ziyaretçilerden cookie ve Web beaconlar ile veri toplamasına gidilecek ve bu bilgilerin toplandığı ziyaretçilere bildirilecek site sahibi tarafından, yeni avrupa birliği internet reklamcılığı yasasına göre. kaynak

İkinci değişiklik ise özellikle DoubleClick'in Google tarafından satın alınmasına dayandırılıyor.
20 Aralık 2007 tarihinde Federal Ticaret Komisyonu DoubleClick'in Google tarafından satın alınmasına onay vermişti.
Bu değişiklik ile Gadget Ads gibi yeni ürünler geliyor ve bunların fiyatlandırılmasında, ödemesinde ve yönetiminde klasik ürünlere göre değişiklik olacağı belirtiliyor.


web beacon nedir?

“Web beaconlar” (örneğin, “Web bug”, “action tag”, “pixel tracker”, veya “clear GIF) olarak adlandırılan yaygın bir Internet teknolojisini kullanmaktadır. Web beaconlar bir web sayfasına, webe dayalı belgeye veya reklama veya bir e-posta mesajına yerleştirilen, bir üçüncü tarafa bazı bilgilerin toplamasına ve sitelerdeki ziyaretçilerin faaliyetlerini izlemesine izin vermesi için yerleştirilen küçük grafik görüntülerdir. Tipik olarak çok küçük olmaları nedeniyle Web beacons genellikle kullanıcı tarafından fark edilmez (bir görüntü yaklaşık 1-by-pixeldir) ve Web sayfasının, belgenin,reklamın veya e-posta mesajının arka planı ile aynı renktedir. Web beacon’un gönderildiği bilgisayarın IP adresini almak, Web kullanıcısının geldiği sayfanın URL’sini öğrenmek ve Web beacon’un aktive edildiği zamanı (örneğin Web beaconlar içeren bir Web sayfasını, bir reklamı veya e-postayı ne zaman görüntülediğinizi) tespit etmek için Web beaconlar kullanılmaktadır. Ayrıca e-postaları uygun HTML veya metin formatında görüntülemek için de Web beaconlar kullanılabilir.

Google neden bu yola gidiyor?

- Ziyaretçi analizleri ile dogru reklamları dogru kişilere göstertmek amacıyla yapılacak sanırım. Spam sitelerde daha dandik ve ucuz reklamlar çıkartacaklar.
- Ziyaretçinin bir sitede uzun süre kalması, alt sayfalarda daha kaliteli ve pahalı reklamları görebilmesi için bir etken olacak.
- Aynı ziyaretçi tekrar siteye geldiğinde belki bir daha aynı reklamları göremeyecek yada hiç reklam çıkartmayacaklar.
- Ayrıca bir ziyaretçinin bir reklama bir den fazla tıklamasınında önüne geçmek için koruma önlemler paketinin ilk sinyallerini veriyor google
aLKoLiK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
sikiş | webmaster