Webmaster  Forumu  

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Teknoloji > Teknoloji Haberleri

Teknoloji Haberleri Teknoloji genel konular sorular sorunlar, haberler

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 09-23-2008, 01:45 PM   #1
HaKaN
Süper Moderatör
 
HaKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Bulunduğu yer: Sessizlik
Mesajlar: 1,115
Tecrübe Puanı: 5
HaKaN is on a distinguished road
Standart Bin Ladin virüsüne dikkat

Bin Ladin virüsüne dikkat
Avustralya'da başlayarak tüm dünyayı saran virüs şimdi de Türk bilgisayar kullanıcılarını tehdit ediyor.


İnternet üzerinden yayılan virüs dalgalarına her geçen gün yenisi eklenirken, hackerler virüslerin yayılımı için sahte antivirüs programları veya terörist Usame Bin Ladin'in isimlerini kullanıyorlar.

Kullanıcıların güvensizliğinden faydalanarak onları dolandırmaya çalışan sahte antivirüs programlarının sayısı günden güne artıyor. Bilgisayar kullanıcılarının internet arama motorlarında hackerlere karşı en iyi antivirüs programını arama çabalarında, çok sayıda sahte programlarla karşılaşabiliyor.

Rouge Security Software olarak tanımlanan yeni bir sahte antivirüs dalgası da bilgisayarlara zarar vermeye başladı. Kendini güvende hissetmeyen bilgisayar kullanıcıları, sahte antivirüs programını kurduklarında sürekli olarak uyarı mesajları ile boğuşmak zorunda kalıyor.

Sistemin yüzlerce virüs tarafından işgale uğradığı ve bu zararlılardan kurtulmak için kredi kartı ödemesi ile programın tam sürümünün satın alınması gerektiği belirtiliyor. Bu tip sahte programlar hem bilgisayara yeni spyware ilişkilendirilmesine hem de kredi kartı bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin ellerine geçmesine neden oluyor.

Dünyaca ünlü bilişim devi Microsoft'un ismi kullanılarak, Microsoft Antivirus 2009, Antispyware Pro XP, Windows AntiVirus 2008, MS Antivirus AntivirusXP 2008, XP Protector 2009 veya Antivirus Security, bu tip sahte antivirüslere örnek olarak gösterilebilir.

Uzmanlar, temel olarak üreticisi bilinmeyen, kimlik doğrulaması olmayan tüm güvenlik yazılımlarından uzak durulması gerektiğini belirtiyorlar.

USAME BİN LADİN VİRÜSÜ

Avustralya'da başlayarak tüm dünyayı saran ''Usame Bin Ladin virüsü'' adı verilen yeni virüs dalgası da Türkiye'deki internet kullanıcılarını tehdit etmeye başladı.

Sohbet programı MSN veya e-posta aracılığıyla Usame Bin Ladin fotoğrafları kullanılarak yayılan virüs, bilgisayar sisteminde çökme yaratabiliyor.

Usame Bin Ladin'i asılmış gibi gösteren e-postalarla gelen ekler açıldığı anda bilgisayarda virüsler yayılmaya başlayor.

''Usame Bin Ladin yakalandı'' veya ''Usame Bin Ladin asıldı'' başlıklı postalar konusunda internet kullanıcılarını uyaran uzmanlar, bu maillerin genelde kişilerin kendi elektronik posta adres defterindeki kayıtlı adreslerden geldiğini belirtiyorlar.

Bilgisayarın hard diskine zarar veren bu virüsün, bulaştığı bilgisayardaki e-posta adres listesinden kendini postaladığı tahmin ediliyor.
HaKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
sikiş | webmaster